Wykonanie


Mąka kukurydziana sprawia, że placki są bardzo delikatne. W dodatku są to racuchy, czyt. użyłam
drożdży. Uwielbiam wszystko co
drożdżowe, ciasta,
bułki. A racuchy są jednymi z najlepszych placków.Bez obaw nie trzeba czekać godzinę na wyrośnięcie ciasta. Wystarczy, że odstawimy je na 15minut.Wkroimy
jabłko lub dodamy innych
owoców, a może lepiej orzechy?

40g
mąki kukurydzianej20g
mąki pszennej pełnoziarnistej1/2 łyżeczki cukru/miodu10g świeżych
drożdży1
jajko50ml
mleka (ciepłe)1 łyżeczka
masła (roztopione)+ małe
jabłkoWszystkie produkty wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wkroić
jabłko. Racuchy smażyć na małym ogniu.