ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 500 gramówcukier waniliowy 0,5 łyżek deserowychcukier żelujący (2:1)1 sztukwino czerwone półwytrawne 100 mililitrówWykonanie:Do rondla wsypać oczyszczone maliny, wlać 3,5 szklanki wody i gotować 5 minut od zawrzenia. Owoce odcedzić, wywar odmierzyć i ewentualnie uzupełnić wrzącą wodą tak, by było go litr. Wsypać cukier zelujący, cukier waniliowy i gotować 3 minuty. Można dodać wino. Słoiki napełnić galaretką, a wystudzone przechowywać w chłodnej spiżarni. Zużyć w ciągu 2-3 miesięcy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: