ßßß

Poranek zaczęty ostatnim w zimowym semestrze egzaminem.Prosto z sali wybiegłam na tramwaj. Kiedy dojechałam do mieszkania, na przystanku czekał już mój gość. Slyvvia zawitała do Poznania. Kulinarne bloggerki zaczęły swoją znajomość od garów.Czekając na Olalą zaczęłyśmy kuchenny maraton. W końcu był Międzynarodowy Dzień Pizzy.
* Zdjęcia autorstwa Slyvvi1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej2 szklanki pszennej1/3 kostki drożdży1 łyżeczka cukru1 łyżka oliwy1 szklanka letniej przegotowanej wody1/2 łyżeczki soli + zioła prowansalskieZrobić rozczyn z drożdży, cukru, połowy wody i pozostawić do wyrośnięcia przykryte szmatką. Do mąki dodać sól, oliwę, resztę wody i wyrośnięte drożdże. Ciasto wyrabiać do momentu aż będzie odchodzić od rąk, a jego konsystencja będzie puszysta. Pozostawić w ciepłym miejscu na 20minut.Blaszkę przesmarować oliwą, ciasto rozwałkować na blaszce.koncentrat pomidorowy + zioła2 duże filety z łososiasól+ pieprzŁososia pokroić na kawałki, smażyć na łyżeczce oliwy, doprawić solą i pieprzem0.5kg pieczarek1 papryka1 puszka kukurydzy150g sera żółtegoCiasto posmarować przecierem pomidorowym. Pieczarki obsmażyć. Dodać łososia, kukurydzę, paprykę, posypać żółtym serem. Piec 30min w 180stopniach.