Wykonanie


Zaproponowałam Slyvvi, żebyśmy wspólnie coś upichciły... tak na odległość, a jednak razem. Sylwia wyraziła również chęć, więc nic nie stało nam na przeszkodzie. To jej zostawiłam wybór dania. Stanęło na czymś tradycyjnym, prostym, ale jakże smacznym.
Makaron z
truskawkami to smak dzieciństwa. Ten był przepyszny... zjedzony po ciężkim dniu praktyk na dworze przy wynurzającym się z za deszczowych chmur słoneczku...
Póki trwa sezon
truskawkowy takie danie często będzie się u mnie pojawiać.Pomysł na mus wzięłam nie od kogo innego, tylko od Slyvvi . Mam nadzieję, że jeszcze nieraz przygotujemy coś wspólnie.

porcja
makaronu100g
truskawek mrożonych100g
truskawek świeżych (mogą być same świeże, tylko wtedy dodajemy łyżkę
wody)1 łyżeczka
mąki kukurydzianej1 łyżeczka
miodu150g
twarogu półtłustego2 łyżki
mleka1 łyżeczka
syropu klonowegoTruskawki wrzucamy z
miodem do rondelka i gotujemy do powstania musu. Dodajemy łyżeczkę
mąki i mieszamy do zagęszczenia.
Makaron gotujemy al dente.
Twaróg rozgniatamy z
syropem i
mlekiemSmacznego
