Wykonanie

Zakochałam się w
dynii! Już od bardzo dawna chciałam zrobić te placuszki :D I jestem bardzo zadowolona z nich! Są to najlepsze placki jakie kiedykolwiek
jadłam :D Są wytrawne, ale słodkie :D Polecam wszystkim smakoszom dyni i placków :D Wyszło ich bardzo dużo i są bardzo syte :D Bardzo żałuje, że nie zakupiłam
dynie wcześniej ;/

1 szkl. startej dyni2 łyżki
mąki1 łyżka
otrąb owsianychszczypta
proszku do pieczenia i
sody1
jajko1 łyżeczka
miodu lub innej substancji słodzącej0.5 szkl.
maślankioliwaDynię ścieramy na tarce na dużych oczkach. W osobnej misce łączymy
jajko,
maślankę,
miód, proszek i
mąkę. Po wymieszaniu dodajemy startą
dynię. Jeśli jest za rzadkie, dodajemy jeszcze trochę
mąki. Placuszki smażymy na teflonie przetartym
oliwą na najmniejszym ogniu.Ja zjadłam z dosłodzoną
maślanką i
granatem :DBardzo polecam!