ßßß Cookit - przepis na Chaczapury z brynzą

Chaczapury z brynzą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
gotowy spód do pizzy 1 sztuk
Brynza 25 dekagramów
twaróg 25 gramów
koperek według uznania
sól 1 łyżek deserowych
cebula zielona 3 łodyga
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Spód do pizzy pokroić na cztery równe kawałki, następnie każdy z nich rozkroić do połowy wzdłuż ( tak żeby można było włożyć nadzienie)
Bryznę, twaróg, pokrojony koperek, sól, pieprz dokładnie wymieszać.
Następnie nadziewać ciasto masą i pokrojoną zieloną cebulką.
Takie chaczapuri wykłada się na patelnie i podsmaża się na maśle do roztopienia się masy.Podawać na ciepło.
Autor: katja
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Pieczywo weg.
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
nawet, nawet
Autor: Izka
Data: 2009-04-20
...interesujące.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7502/Chaczapury-z-brynza