Wykonanie
Bardzo proste
ciasteczka, ze starego zeszytu. Pamiętam jak robiła je babcia na swojskiej
śmietanie i
maśle, były bardzo kruchuteńkie i smaczne. Tym też nic nie brakuje :)

Składniki:2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
śmietany 18%kostka
margaryny1 łyżka
cukru waniliowegotwarda
marmolada
Na stolnicy posiekać
mąkę z
margaryną,
cukrem i
śmietaną.
Potem bardzo szybko zagnieść ciasto wstawić do lodówki na godzinę lub na 30 minut do zamrażalki.Podzielić ciasto na dwie części i każdą z osobna cienko rozwałkować na kształt prostokąta.Na brzegu nakładać
marmoladę, zwinąć w rulon i odciąć od reszty ciasta.

Kroić rulon na 5 centymetrowe kawałki, i ponacinać jeden brzeg
ciasteczek ostrym nożem. Tak postępować z pozostałym
ciastem, mi wyszło 50
ciasteczek.Układać
ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia odchylając nacięcia tworząc grzebyczki.Piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu można oprószyć
cukrem pudrem.SMACZNEGO
