ßßß
S(z)ałatka z kaszą jęczmienną, tuńczykiem i papryką.2/3 woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej grubej (czyli ok. 70 g suchej kaszy)50 g tuńczyka z puszki1/2 czerwonej papryki (może być też konserwowa)1 mała czerwona cebula2 łyżki prażonego słonecznika1 łyżka posiekanej natki pietruszki2 łyżki oliwy pozostałej z suszonych pomidorówsól, pieprz do smakuŻarcie do pracy, więc część czynności wykonywałam wieczorem, dzień przed:Ugotowałam kaszę (według instrukcji na opakowaniu).Uprażyłam słonecznik (na suchej patelni, tak żeby przyrumienił się z każdej strony).Rano:Wymieszałam kaszę z pokrojoną drobno papryką, cebulą, rozdrobnionym tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki. Do tego dodałam przyprawy i oliwę z suszonych pomidorów. Wszystko wrzuciłam do pojemnika a wierzch posypałam prażonym słonecznikiem.Wyszło z tego niesamowicie smaczne danie.