Wykonanie
Ostatnio parę
razy natknęłam się na tą recepturę- że niby
banan, dwa
jajka i placki?No dobra, skoro w lodówce
banan, dwa
jajka- robię placki.Tylko u mnie coś do końca nie zadziałało,musiałam dodać bardzo płaską łyżkę
mąki do ciasta, bo mi się te pyszne placuszki mocno rozrywały.. Ale już wiem gdzie popełniłam błąd*! Przyznaję się i szczerze uprzedzam, takie były moje, Wasze będą tymi idealnymi, tylko (w przeciwieństwie do mnie) przeczytajcie dokładnie recepturę.Mimo wszystko były niesamowicie smaczne, dlatego nie spocznę
póki nie będą zawierały tylko dwóch składników. No i może jeszcze
cynamon :)A tu taka przyjemna tematyczna pioseneczka.
1 dojrzały
banan2
jajkaodrobina
cynamonuBanana rozdziabać widelcem, dodać 2
jajka i
cynamon, solidnie potraktować trzepaczką. Na patelni rozgrzać odrobinę
oleju, nakładać po łyżce masy.*Należy smażyć na średnim ogniu, dość długo, przewracać na drugą stronę dopiero gdy ciasto wyraźnie się zetnie- inaczej będą się rwały tak jak u mnie- i to był właśnie mój błąd, zbyt duży ogień, placki mi się przyjarały, a nie były jeszcze całkowicie ścięte.Do tego łyżeczka jogurtu/śmietany i mlaskamy.
Należy smażyć na średnim ogniu, dość długo, przewracać na drugą stronę dopiero jak ciasto wyraźnie się zetnie, w przeciwnym razie mogą się rwać, są tak delikatne. - See
more at: http://thepolkadotproject.blogspot.com/2014/01/sodkie-sniadania-dla-chudych-i-grubych.html#sthash.YdXRzOvu.dpuf
Bananowe placuszki (ok. 6 sztuk)1 dojrzały
banan2
jajkaolej do smażenia (użyłam
kokosowego)To wszystko,
serio, nie żartuję.
Banana należy rozdziabać widelcem na gładką papkę, wlać
jaja, rozbełtać całość trzepaczką, można dodać odrobinę ekstraktu z
wanilii lub szczyptę
cynamonu. To koniec przyrządzania masy, nie kłamię. Teraz nagrzejcie patelnię, posmarujcie ją odrobiną
oleju przy użyciu ręcznika papierowego i kładźcie po łyżce masy. Należy smażyć na średnim ogniu, dość długo, przewracać na drugą stronę dopiero jak ciasto wyraźnie się zetnie, w przeciwnym razie mogą się rwać, są tak delikatne.- See
more at: http://thepolkadotproject.blogspot.com/2014/01/sodkie-sniadania-dla-chudych-i-grubych.html#sthash.YdXRzOvu.dpuf
Bananowe placuszki (ok. 6 sztuk)1 dojrzały
banan2
jajkaolej do smażenia (użyłam
kokosowego)To wszystko,
serio, nie żartuję.
Banana należy rozdziabać widelcem na gładką papkę, wlać
jaja, rozbełtać całość trzepaczką, można dodać odrobinę ekstraktu z
wanilii lub szczyptę
cynamonu. To koniec przyrządzania masy, nie kłamię. Teraz nagrzejcie patelnię, posmarujcie ją odrobiną
oleju przy użyciu ręcznika papierowego i kładźcie po łyżce masy. Należy smażyć na średnim ogniu, dość długo, przewracać na drugą stronę dopiero jak ciasto wyraźnie się zetnie, w przeciwnym razie mogą się rwać, są tak delikatne.- See
more at: http://thepolkadotproject.blogspot.com/2014/01/sodkie-sniadania-dla-chudych-i-grubych.html#sthash.YdXRzOvu.dpuf
Bananowe placuszki (ok. 6 sztuk)1 dojrzały
banan2
jajkaolej do smażenia (użyłam
kokosowego)To wszystko,
serio, nie żartuję.
Banana należy rozdziabać widelcem na gładką papkę, wlać
jaja, rozbełtać całość trzepaczką, można dodać odrobinę ekstraktu z
wanilii lub szczyptę
cynamonu. To koniec przyrządzania masy, nie kłamię. Teraz nagrzejcie patelnię, posmarujcie ją odrobiną
oleju przy użyciu ręcznika papierowego i kładźcie po łyżce masy. Należy smażyć na średnim ogniu, dość długo, przewracać na drugą stronę dopiero jak ciasto wyraźnie się zetnie, w przeciwnym razie mogą się rwać, są tak delikatne.- See
more at: http://thepolkadotproject.blogspot.com/2014/01/sodkie-sniadania-dla-chudych-i-grubych.html#sthash.YdXRzOvu.dpuf