W tym roku na brak jagód nie można narzekać. Warto je wykorzystać do ciasta z kokosową kruszonką.SKŁADNIKI:3/4 kostki margaryny (np. Kasi)3/4 kostki masła2 szklanki cukru6 jajek2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka otarta z 1 cytryny30 dag jagód2 szklanki wiórków kokosowych1 szklanka mleczka kokosowegoUtrzeć margarynę z 1 szklanką cukru,dodać skórkę z cytryny, mąkę z proszkiem i 5 jajek.Wymieszać delikatnie ze szklanką jagód. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić na ok.20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Na podpieczone ciasto wyłożyć pozostałe jagody i polać je mleczkiem kokosowym. Z masła, pozostałego cukru , jajka i wiórków zrobić kruszonkę i posypać nią ciasto. Wstawić ponownie do piekarnika na ok.25 minut (do zrumienienia kruszonki) w temperaturze 170 stopni C.