Wykonanie
Proponuję kolejną odmianę dla panierowanych kotletów
schabowych:SKŁADNIKI:1/2
cebuli2 łyżki stołowe
octu winnego3
korniszony1łyżka ostrej
musztardy1 szklanka
wodytymianekliść laurowysól,
pieprz3 dag masła/margarynyNa patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć kotlety z obu stron. Zdjąć kotlety z patelni i przygotować sos:
cebulę posiekać i obsmażyć na złoty kolor na patelni, na której smażyły się kotlety. Zalać je
octem i gotować 1-2 minuty na silnym ogniu. Dodać
wodę,
przyprawy i włożyć kotlety. Dusić na małym ogniu przez ok. pół godziny. Pod koniec duszenia dodać pokrojone w plasterki
korniszony. Kotlety wyjąć, posmarować z obu stron
musztardą i ponownie włożyć do sosu i podawać.