Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryż ciemny 20 dekagramów
kalarepa 3 sztuk
pomidor 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
szczypiorek 1 sztukWykonanie:
Kalarepy oczyścić z liści, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Liście i łodygi również pokroić. Pokrojone drobno liście i łodygi dodać do
ryżu, a następnie razem ugotować w małej ilości
wody.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać
oliwę, wrzucać plastry
kalarepy i smażyć około 5 minut. Pod koniec wrzucić pokrojone w kostkę
pomidory i pokrojony drobno
szczypiorek. Poddusić jeszcze około 5-7 minut. Podawać do
ryżu.Uwagi:Szypiorek w pęczku
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: