ßßß Cookit - przepis na Kalarepki z ryżem

Kalarepki z ryżem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż ciemny 20 dekagramów
kalarepa 3 sztuk
pomidor 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
szczypiorek 1 sztuk
Wykonanie:
Kalarepy oczyścić z liści, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Liście i łodygi również pokroić. Pokrojone drobno liście i łodygi dodać do ryżu, a następnie razem ugotować w małej ilości wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucać plastry kalarepy i smażyć około 5 minut. Pod koniec wrzucić pokrojone w kostkę pomidory i pokrojony drobno szczypiorek. Poddusić jeszcze około 5-7 minut. Podawać do ryżu.
Uwagi:
Szypiorek w pęczku
Kasze weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/509/Kalarepki-z-ryzem