Wykonanie
Bardzo aromatyczne
ciasteczka dla wielbicieli
kawy - niezbyt słodkie, dlatego posypane
cukrem.SKŁADNIKI :1/2 kostki
masła1/2 szklanki
cukru pudru1
jajko1
żółtko2 łyżki
kawy rozpuszczalnej1,5 szklanki
mąki1 łyżka
mleka1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasło pokoić, umieścić w misce. Dodać
cukier,
kawę i
mąkę. Wbić
jajko. Składniki wymieszać mikserem, następnie zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Zawinąć w folię, schładzać w lodówce 30 minut. Ciasto rozwałkować, niezbyt cienko. Foremką wycinać
ciasteczka. Układać je na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko roztrzepać z
mlekiem. Posmarować
ciasteczka. Piec 10 - 12 minut w temperaturze 175 stopni C. Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem i naturalną, mieloną
kawą.