Wykonanie
17:29 Jedz Taniej 1 Comments
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Już niebawem poczujemy unoszący się zapach pierogów, makowca, czy smażonego
karpia. Wkrótce w nasze domy wkradnie się specyficzna, rodzinna atmosfera, która sprawi, że nieco inaczej spojrzymy na rzeczywistość i ludzi, którzy nas otaczają.Ten świąteczny czas jeszcze bardziej urozmaicić możecie sobie realizując przepisy z naszego bloga. Dziś w typowo świąteczny klimat wprowadzi nas Ania.====================================================================================================Potrzebujemy:1) 50 dag
mąki2) 3 łyżki
miodu (może być sztuczny)3) 2
jajka4) 10 dag
masła5) 10 dag
cukru6) 3 łyżki
przyprawy do pierników7) 1 łyżeczka
sody8) 1 łyżeczka
proszku do pieczenia9) 1-2 łyżki
kakao====================================================================================================Przygotowanie:
Masło podgrzewamy z
miodem,
cukrem i
przyprawą do pierników. Ostudzamy, a następnie mieszamy z
mąką,
sodą,
proszkiem do pieczenia i
kakaem. Można dodać
mleka jeśli konsystencja będzie za gęsta. Ciasto wałkujemy na 1/2 cm.Pieczenie:180 stopni / ok 15 min.