składniki:ciasto parzone3 jajka180 g cukru130 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia100 ml wrzącej wody2 budynie śmietankowecytryna750 ml wodymasparponeśmietana 36%cukier puderowoceJajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Na końcu dodajemy wrzątek. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 - 40 min w 180 stopniach C. Studzimy.Odlewamy pół szklanki wody, resztę gotujemy. W pozostałej wodzie rozrabiamy budynie (jeśli są bez cukru dodajemy cukier). Do gotującej się wody wlewamy sok z połowy cytryny. Gotujemy budyń. Studzimy i smarujemy nim ciasto.Wkładamy do lodówki na ok godzinę.Mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem pudrem. Nakładamy na warstwę budyniową. Posypujemy owocami. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę.