ßßß Cookit - przepis na Chrzan

Chrzan

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Chrzan
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
laska chrzanu 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
ocet 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Wymieszać ocet, cukier i masło z odrobiną gotowanej wody.
Dodać utarty chrzan.
Rozkłócić jajo ze śmietaną i wlać do pozostałych składników.
Zagotować i przez chwilę trzymać na małym ogniu, ochłodzić .
Uwagi:
Laska chrzanu średniej wielkości.
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-29
hmmm, z octem i cukrem.. pierwsze słyszę.. i masło
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3266/Chrzan