Ciastka na maturę mają być nie za słodkie, pożywne i mieć w sobie dużo wartościowych składników. Te zdają ten egzamin śpiewająco- a raczej chrupiąco!Trzymajcie za mnie kciuki! Jutro piszę polski, we wtorek matematykę, czwartek angielski, a w piątek wos. Musi być dobrze :-)★ Ciastka na maturę ★Składniki:1 szkl. płatków owsianych1/2 szkl. płatków jęczmiennychgarść kokosugarść żurawinygarść płatków migdałowychgarść pokruszonych orzechów1 łyżeczka proszku do pieczeniaok. 70 g masła1/2 szkl. mąki1/4 szkl. cukru1 żółtkook. 1-2 łyżki śmietanyZe wszystkich składników zagnieść ciasto- dodać tyle śmietany żeby wszystko ładnie się połączyło. Uformować okrągłe ciasteczka i piec przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.Zabrać na matury i radośnie chrupać przed lub po egzaminie ;-)