Wykonanie
Bardzo kocham
Kraków jesienią. I dzisiejsze spacery po centrum, wyjście na sushi. Ale przede wszystkim klimatyczne kawiarnie. W większości lokali zza okien wyglądają dekoracje halloweenowe. A moje halloween to babeczki
czekoladowe ♥★ Babeczki
czekoladowe ★Składniki:1 szkl.
mąki, przesianej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szkl.
cukrucukier wanilinowy100g
gorzkiej czekolady1/4 kostki
masła1/2 szkl.
mleka1
jajkoWszystkie suche składniki wymieszać razem.
Czekoladę z
masłem rozpuścić w kąpieli
wodnej. Do mieszanki czekoladowej dodać
jajko i
mleko. Połączyć je, a następnie wlać do suchych składników i znowu wymieszać. Być może będzie trzeba dolać trochę więcej
mleka, bo ciasto raczej nie powinno być gęste.Wypełnić papilotki
ciastem i piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.Z tej ilości ciasta wyszło mi 9 babeczek.Tym razem zrezygnowałam z kremu, ale postanowiłam wykorzystać
ser biały, który był w lodówce ;--) Zmieszałam go z
cukrem i udekorowałam nim kilka babeczek. Właściwie, to smakowało całkiem fajnie.
A z tej pięknej dyni będziemy robić różne dobre rzeczy ;--)