Wykonanie

Ciasto jak brownie, ale lekkie jak chmurka. Brzmi ciekawie, prawda? Jedno z moich ulubionych, jest przepyszne i nie spotkałam się z osobą, której jeszcze by nie smakowało! Pomaga odstresować się, kiedy ciągle słyszy się o nadchodzącej maturze ;---)Przepis: '200delicious desserts', hamlyn★ Ciasto bardzo
czekoladowe ★Składniki:200g
czekolady, najlepiej gorzkiej100g
masła5
jajek175g
cukru2 łyżki
mąki1/2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki ciepłej
wody+
bita śmietana do dekoracji
Masło z
czekoladą rozpuścić w kąpieli
wodnej.
Białka oddzielić od
żółtek. Z
białek ubić pianę.Do
żółtek dodać
cukier i wymieszać.Kiedy
czekolada i
masło rozpuszczą się i połączą razem przelać je do
żółtek i wymieszać dokładnie, a następnie dodać
mąkę,
cynamon i
wodę.Na końcu połączyć z pianą z
białek. Piec ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °CPo upieczeniu i wystudzeniu można udekorować
bitą śmietaną.