ßßß Cookit - przepis na Awokado w sosie cytrynowo miodowym

Awokado w sosie cytrynowo miodowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
olej kukurydziany 1/2 szklanek
ocet 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
listki rzeżuchy według uznania
mandarynki 6 sztuk
awokado 3 sztuk
Wykonanie:
Ułożyć plasterki awokado w salaterce, na nich cząstki mandarynek. W szklanym naczyniu połączyć miód, sok z cytryny i ocet, przyprawić pieprzem i szczyptą soli. Energicznie wstrząsnąć (jeżeli sos ma być użyty natychmiast, wstawić naczynie do ciepłej wody, żeby miód szybciej się rozpuścił). Dodać olej i ponownie wstrząsnąć. Skropić owoce sosem i udekorować listkami rzeżuchy.
Autor: pikerjoa
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6289/Awokado-w-sosie-cytrynowo-miodowym