Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
olej kukurydziany 1/2 szklanek
ocet 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowychlistki
rzeżuchy według uznania
mandarynki 6 sztuk
awokado 3 sztukWykonanie:Ułożyć plasterki
awokado w salaterce, na nich cząstki
mandarynek. W szklanym naczyniu połączyć
miód,
sok z cytryny i
ocet, przyprawić
pieprzem i szczyptą
soli. Energicznie wstrząsnąć (jeżeli sos ma być użyty natychmiast, wstawić naczynie do ciepłej
wody, żeby
miód szybciej się rozpuścił). Dodać
olej i ponownie wstrząsnąć. Skropić
owoce sosem i udekorować listkami
rzeżuchy.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: