Wykonanie
Upiekłam dziś pyszny domowy
chleb. Mam jeden sprawdzony przepis z którego korzystałam już kilkakrotnie i chlebek zawsze jest bardzo dobry inspiracjaSkładniki400 g
mąki(ja kupuję gotową mieszankę, np. ze
słonecznikiem lub z
cebulą)60 ml ole ju2 ł yżki
cukrudrożdże suszon e 7 g230 ml ciepłej w ody1 łyżeczka s oli(jeżeli korzystamy z gotowej mieszan ki, nie dodajemy
soli)WykonanieDo formy wl ałam
wodę, ws ypałam
drożdże oraz
cukier i odstawiłam naczynie na 10 minut. Następnie dodałam
mąkę i
olej.Formę włożyłam do automatu i ustawiłam prog ram na 2h i 58 minut, wybrałam najniższą wagę 750g i poziom wypieczenia średni.Kilka
razy robiłam
chleb z ró ż nych przepisów i wiem że wystarczy coś przeoczyć w przepisie i wypiek się nie udaje . Najlepiej wiec dokładnie odmierzać składniki.






opracowała E dyta