Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO Z PRZEPISU NANALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
NAPÓJ ORYGINALNY OD "ALPRO" ZAMIAST
MLEKA !
DODATKOWO DO CIASTA DOSYPAĆ 1 ŁYŻKĘ
PROSZKU DO PIECZENIA.UŻYWAMY
MĄKI LUBELLA DO NALEŚNIKÓWNADZIENIE :SZKLANKA JARZĘBINYUMYTEJ I OSUSZONEJ - NAJLEPIEJ ZEBRANEJ Z DALA OD ULICY W PRZECIWNYM WYPADKU PORZĄDNIE JĄ UMYJCIE !!!JARZĘBINA POWINNA BYĆ ZMROŻONA NAJLEPIEJ PRZEZ CAŁĄ NOC, ALE MOŻECIE WŁOŻYĆ JĄ DO ZAMRAŻARKI NA OKOŁO GODZINKĘ LUB DWIE :)1 - 2
JABŁKA1 ŁYŻECZKA
CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"1 ŁYŻECZKA
IMBIRU "KAMIS"1 ZĄBEK
CZOSNKU2 ŁYŻKI
CUKRU1/3 SZKLANKI
WODYGRZYBY LEŚNE ( W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI NALEŚNIKÓW ) - UMYTE I OSUSZONE2 ŁYŻKI MASŁAWYKONANIE:NA JEDNEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI ( MAŁE OKOŁO 8 - 10 CM ) I ODKŁADAMY NA BOK, A NA DRUGIEJ PATELNI RÓWNOCZEŚNIE SMAŻYMY NA
MAŚLE GRZYBKI PRZEZ 5 MINUT I ZOSTAWIAMY NA PATELNI.DO RONDELKA WRZUCAMY JARZĘBINĘ, 1 ZĄBEK
CZOSNKU, 2 ŁYŻKI
CUKRU I ZALEWAMY
WODĄ. JAK ZACZNIE WRZEĆ WRZUCAMY OBRANE I POKROJONE W PASECZKI
JABŁKA I WSYPUJEMY
CHILLI ORAZ
IMBIR FIRMY "KAMIS" - GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU AŻ WSZYSTKO ZMIĘKNIE.ROBIMY WARSTWOWEGO NALEŚNIKA Z
GRZYBAMI I POLEWAMY SOSEM Z JARZĘBINY.

