ßßß Cookit - przepis na JESIENNY NALEŚNIK Z JARZĘBINĄ

JESIENNY NALEŚNIK Z JARZĘBINĄ

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
CIASTO Z PRZEPISU NA
NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
NAPÓJ ORYGINALNY OD "ALPRO" ZAMIAST MLEKA !
DODATKOWO DO CIASTA DOSYPAĆ 1 ŁYŻKĘ PROSZKU DO PIECZENIA.
UŻYWAMY MĄKI LUBELLA DO NALEŚNIKÓW
NADZIENIE :
SZKLANKA JARZĘBINY
UMYTEJ I OSUSZONEJ - NAJLEPIEJ ZEBRANEJ Z DALA OD ULICY W PRZECIWNYM WYPADKU PORZĄDNIE JĄ UMYJCIE !!!
JARZĘBINA POWINNA BYĆ ZMROŻONA NAJLEPIEJ PRZEZ CAŁĄ NOC, ALE MOŻECIE WŁOŻYĆ JĄ DO ZAMRAŻARKI NA OKOŁO GODZINKĘ LUB DWIE :)
1 - 2 JABŁKA
1 ŁYŻECZKA CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"
1 ŁYŻECZKA IMBIRU "KAMIS"
1 ZĄBEK CZOSNKU
2 ŁYŻKI CUKRU
1/3 SZKLANKI WODY
GRZYBY LEŚNE ( W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI NALEŚNIKÓW ) - UMYTE I OSUSZONE
2 ŁYŻKI MASŁA
WYKONANIE:
NA JEDNEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI ( MAŁE OKOŁO 8 - 10 CM ) I ODKŁADAMY NA BOK, A NA DRUGIEJ PATELNI RÓWNOCZEŚNIE SMAŻYMY NA MAŚLE GRZYBKI PRZEZ 5 MINUT I ZOSTAWIAMY NA PATELNI.
DO RONDELKA WRZUCAMY JARZĘBINĘ, 1 ZĄBEK CZOSNKU, 2 ŁYŻKI CUKRU I ZALEWAMY WODĄ. JAK ZACZNIE WRZEĆ WRZUCAMY OBRANE I POKROJONE W PASECZKI JABŁKA I WSYPUJEMY CHILLI ORAZ IMBIR FIRMY "KAMIS" - GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU AŻ WSZYSTKO ZMIĘKNIE.
ROBIMY WARSTWOWEGO NALEŚNIKA Z GRZYBAMI I POLEWAMY SOSEM Z JARZĘBINY.
Źródło:http://pimpmypancakes.blogspot.com/2013/10/jesienny-nalesnik-z-jarzebina.html