ßßß Cookit - przepis na JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
SZKLANKA MĄKI DO NALEŚNIKÓW " LUBELLA "
1 SZKLANKA MLEKA
2 JAJKA
SZCZYPTA SODY
CUKIER PUDER OKOŁO 2 ŁYŻEK
NADZIENIE:
4 - 5 DUŻYCH JABŁEK
CYNAMON
IMBIR
WYKONANIE:
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE ( DOŚĆ GĘSTE ) - WSYPAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I MIKSUJĄC NA GŁADKĄ MASĘ.
JABŁKA KROIMY W GRUBE PLASTERKI I POSYPUJEMY CYNAMONEM I IMBIREM.
PLASTERKI JABŁKA ZANURZAMY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI W GŁĘBOKIM OLEJU ( AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ ).
NALEŚNIKOWE JABŁKA KŁADZIEMY NA TALERZ I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM BĄDŹ CYNAMONEM.
MOŻEMY DODAĆ LODY ŚMIETANKOWE.
Źródło:http://pimpmypancakes.blogspot.com/2013/09/jabka-w-ciescie-nalesnikowym.html