Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA 2 ŚREDNIE OMLETYSZKLANKA
MLEKA1
JAJKO2
ŻÓŁTKA2
BIAŁKASZKLANKA
MĄKI1 ŁYŻKA
CUKRU PUDRUSZCZYPTA
SOLI1 ŁYŻECZKA MASŁA DO SMAŻENIANADZIENIE:1 DUŻE
JABŁKOSZKLANKA
JEŻYN1
POMARAŃCZA1/2 SZKLANKI
BORÓWEKŚWIEŻA
MIĘTA DO DEKORACJI
WIÓRKI KOKOSOWE " KRESTO "WYKONANIE:DO JEDNEJ MISKI WBIJAMY
JAJKO I 2
ŻÓŁTKA I UCIERAMY JE Z
CUKREM PUDREM I DODAJEMY
MLEKO I MĄKĘ - UCIERAMY NA GŁADKĄ MASĘ.W DRUGIEJ MISECZCE UBIJAMY
BIAŁKA Z
SOLĄ NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY JĄ DO POZOSTAŁEJ MASY - DELIKATNIE ŁĄCZĄC W CAŁOŚĆ.OBIERAMY
JABŁKO I KROIMY GO PLASTERKI. DZIELIMY TAK ŻEBY WYSTARCZYŁO NA DWA OMLETY.ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I ROZPUSZCZAMY MASŁO - WRZUCAMY PLASTERKI
JABŁEK I OBSMAŻAMY PRZEZ OKOŁO 1 MINUTĘ.POŁOWĘ MASY WYLEWAMY NA PATELNIĘ GDZIE SMAŻĄ SIĘ
JABŁKA.OMLET SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.POSYPUJEMY
JEŻYNAMI,
BORÓWKAMI,
POMARAŃCZĄ I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI "KRESTO".DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ
MIĘTĄ.