XII.KeksSpodziewasz się gości lada moment ? A może po prostu masz ochotę na pyszne aromatyczne ciasto? Ten przepis jest dla ciebie! Przedstawiam wypiek, który zachowuje świeżość przez długi czas, więc nie trzaba się martwić, że jak goście wszystkiego nie zjedzą to się zepsuje.Produkty:250 g mąki pszennej200 g cukru pudru250 g margaryny5 jajekłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka spirytusu300 g bakali (u mnie orzechy laskowe, migdały, daktyle, żórawina, owoce kandyzowane)cukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Margarynę utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Cały czas ucierając dodawaj po 1 jajku.Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia a następnie dodaj do masy razem z łyżeczką spirytusu. Miksuj.Pokrój bakalie i posyp dwiema łyżkami mąki , wymieszaj(po to żeby nie opadły na dno ciasta w trakcie pieczenia).Dodaj do utartej masy i wymieszaj drewnianą łyżkąPiecz w temp. 165 stopni ok. 50 min.Po osty gnięciu posyp cukrem pudrem.Smacznego!