Wykonanie
Ryba w 30 minut :) W 20? :)Najzwyklejsza, bez żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie!

Składniki:1
filet z dorsza2-3 łyżki
soku z cytrynytymianekpieprz ziołowysólolej rzepakowy do smażeniaNa panierkę:1
jajkomąkabułka tartaRybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym

Następnie, na środku, wzdłuż
dorsza, przesunąć palcem w miejscu ości, przekroić w tym miejscu
rybę...

... i powyciągać wszystkie wyczuwalne ości. Dużo ich nie będzie, ponieważ
dorsz po prostu ma ich niewiele, ale będą na tyle wyczuwalne (są spore), że łatwo się je usunie
Rybę polać
sokiem z cytryny, posypać
solą i
pieprzem oraz przyprawić
tymiankiem
Teraz panierka: w kolejności najpierw
mąka......
potem jajko...

... i
bułka tarta
Jeśli zostanie jeszcze
jajko, to czynność można powtórzyć ale z pominięciem
mąki. Panierka będzie grubsza - jeśli ktoś tak lubiRozgrzać na patelni
olej rzepakowy i smażyć
rybę na niewielkim ogniu z obu stron, na złoty kolor

Czego chcieć więcej? :) Może jeszcze ewentualnie
kaszy gryczanej oraz
zielonej sałaty z
jogurtem naturalnym kozim i
jajkiem na twardo drobno posiekanym :)Moja córka oczywiście z frytkami... O masz... ;)






To jest
ryba! Na zdrowie!