Zdrowe śniadanie to podstawa :)Szparagi i marchewka ugotowane na parze, pomidorek, do tego natka pietruszki z wierzchu. Mmm...niam...Jedzmy szparagi. Są naprawdę zdrowe - bogate w kwas foliowy dobrze wpływający na pracę mózgu. Również tego jeszcze nienarodzonego :)Poza tym zawierają witaminy A, z grupy B, witaminę C oraz wapń i błonnik. No i są niskokaloryczne: w 100 gramach zawierają zaledwie 18 kcal! Walory zdrowotne jak się masz! :)Składniki:2 jajka3 zielone szparagikawałek pomidora1 mała marchewkakilka listków natki pietruszkiszczypiordymkiSzparagom łamiemy łykowate i zdrewniałe końceMarchewkę kroimy w plasterkiSzparagimarchew gotujemy na parze 8-10 minutSzczypiordymki siekamy w większe kawałkiNa patelni rozgrzewamy łyżkę masła i chwilę dusimy szczypiorDodajemy pomidora i chwilę dusimy mieszającWbijamy dwa jajka, dodajemy marchewkę i całość smażymy do ulubionej konsystencji jajecznicy (ja lubię jak jest dobrze ścięta)Przekładamy na talerz i na wierzchu układamy szparagiPosypujemy posiekana natką pietruszkiSmacznego :)W myśl akcji: