Wykonanie
Ja się nią najadłam jak nie wiem co! Bardzo smaczne śniadanie :)

Składniki:3 łyżki
szpinaku mrożonego1/3
czerwonej papryki1/2 puszki
zielonego groszku (u mnie to był
groszek dwudniowy więc wykorzystałam resztkę, która mi została z robienia poprzedniego dania)kawałek
dymki ze
szczypiorem1/2
żółtej papryczki chilli2
jajkapieprzsól
Najpierw rozmroziłam na patelni
szpinak i go trochę odparowałamNastępnie dodałam pokrojone w kostkę i plasterki (tak, jak na zdjęciu powyżej) warzywa

Gdy się warzywa poddusiły uklepałam je na płasko...

... i wbiłam roztrzepane widelcem
jajka - doprawiłam

Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut

Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :)



Smacznego i na zdrowie! :)W myśl akcji: