Wykonanie
Ja się nią najadłam jak nie wiem co! Bardzo smaczne śniadanie :)
Składniki:3 łyżki
szpinaku mrożonego1/3
czerwonej papryki1/2 puszki
zielonego groszku (u mnie to był
groszek dwudniowy więc wykorzystałam resztkę, która mi została z robienia poprzedniego dania)kawałek
dymki ze
szczypiorem1/2
żółtej papryczki chilli2
jajkapieprzsólNajpierw rozmroziłam na patelni
szpinak i go trochę odparowałamNastępnie dodałam pokrojone w kostkę i plasterki (tak, jak na zdjęciu powyżej) warzywa
Gdy się warzywa poddusiły uklepałam je na płasko...
... i wbiłam roztrzepane widelcem
jajka - doprawiłam
Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut
Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :)
Smacznego i na zdrowie! :)W myśl akcji: