Miałam pietruszkę, kalafior, pieczarki, cebulę, ziemniaki... W zasadzie wszystko zbliżone kolorem do białego :) Do tego zrobiłam grzanki i podałam z zupą kremem z białych, wcześniej wspomnianych warzyw. Gdyby nie dawać pieczarek, a na przykład dodać białe szparagi to kolor zupy byłby bardziej biały.Składniki:kilka różyczek kalafiora4 ziemniaki1 cebula4-5 pieczarek2 łyżki jogurtu naturalnego2-3 kromki czerstwego chleba (ale nie zupełnie suchego!) + łyżka masłaKalafior przekładamy do garnkaZiemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do kalafioraCebulę i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do warzywCałość zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową gotową lub robioną przez nasGotujemy do miękkości, a następnie przelewamy do malaksera i dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego - miksujemy aż wszystkie składniki połączą się w kremChleb kroimy w kosteczkę i na maśle smażymy grzanki. Podajemy z zupą :)Smacznego! :)W myśl akcji: