ßßß

Składniki:5 niedużych ziemniaków2 garści fasolki szparagowej mrożonej2 nieduże marchewki1/2 selera2 pietruszkikawałek zielonej części porapieprzsól1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta1 kostka rosołowa drobiowa - opcjonalnie (ja dodałam)1 woreczek kaszy jęczmiennej - opcjonalnie (ja, mimo ziemniaków dodałam, bo lubię)
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkęMarchewki obieramy, myjemy, kroimy w kostkęSeler obieramy, myjemy i kroimy na półPor kroimy w cieniutkie krążkiPietruszki obieramy, myjemy o kroimy na większe części - ja potem z zupy wyjmuję.Gdy mam większe kawałki jest mi łatwiej wyłowićFasolkę możemy przełamać na pół, łatwiej jest nałożyć potem na łyżkę w przypadku gdy nie robimy zupy-kremuWszystkie warzywa przekładamy do garnka...
... zalewamy wodą i doprawiamy. Ja dodałam jedną kostkę rosołową drobiową
Od momentu gotowania, zmniejszamy ognień, przykrywamy garnek i gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania, jeśli ktoś lubi może dodać woreczek kaszy jęczmiennej i gotować jeszcze ok. 15 minutJeśli chcemy zrobić zupę-krem warzywny, przekładamy dwie chochelki - na jedną porcję - do malaksera lub miksujemy mikserem końcówką do rozdrabniania

Zjadamy :)Smacznego! :)