ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka po chińsku na szybko

Pierś z kurczaka po chińsku na szybko

nazwa

Wykonanie

Czasu nie miałam prawie w ogóle. Musiałam zaraz wyjść, a byłam strasznie głodna. Miałam rozmrożoną pierś z kurczaka, ponieważ plan był taki, że usmażę ją w woku i podam do ryżu.
To, na co zostało mi czasu, wyląda tak:) :
Składniki:
1 pierś z kurczaka - u mnie bardzo duża, więc się najadłam mimo, że mój obiad składał się tylko z mięsa :)
przyprawa chińska 5 smaków
Mięso myjemy i czyścimy z błonek. U mnie z jednej piersi zrobiły się dwie :) Pierś była naprawdę bardzo duża
Doprawiamy (ilość według uznania) przyprawą 5 smaków dokładnie nacierając mięso z obu stron
Rozgrzewamy olej (lub oliwę z oliwek) na patelni i smażymy mięso z obu stron na małym ogniu kilkakrotnie przewracając
Przyznam szczerze, że na tym mój wkład w obiad się kończy :) ponieważ nie mialam czasu (a zjeść trzeba było). Ale proponuję ugotować do tego ryż lub chiński makaron. Mięso można wówczas pokroić na kawałki, np. w kosteczkę lub cienkie paski. A jeśli ktoś lubi frytki - to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je usmażyć i podać do tego surówkę np. z białej kapusty lub marchewki z groszkiem - obiad jak znalazł! :)
Na zdrowie:)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/10/piers-z-kurczaka-po-chinsku-na-szybko.html