Wykonanie
Danie jednogarnkowe, szybkie w wykonaniu i sycące. Miałam trzy
czerwone papryki, które musiałam już wykorzystać. Podobnie było z
boczkiem. Wpadłam więc na pomysł wykonania paprykarza. Dokupiłam tylko
pieczarki. Paprykarz robiłam wczoraj, ale d ania jednogarnkowe mają to do siebie, że są lepsze na drugi dzień gdy przez noc przejdą wszystkimi składnikami.

Składniki:3
czerwone papryki1 puszka
pomidorów (ew. 3-4 szt.
pomidorów pokrojonych w kawałki tak, jak przyrządzałam do leczo)1 nieduża
marchewka20 dag
pieczarekkawałek
boczku (naprawdę nieduży, u mnie to była resztka)2 laski
kiełbasysólpieprzpapryka mielona1 łyżka posiekanej
natki pietruszkiZawartość puszki z
pomidorami przelewamy do garnka
Paprykę myjemy, czyścimy, kroimy na małe kawałki i dorzucamy do
pomidorówPieczarki myjemy, czyścimy i kroimy w plasterki - siup do garnka:)
Marchewkę obieramy kroimy na małe kawałki - hop do garnka:)
Boczek podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Nie wylewamy tłuszczu z
boczku ponieważ będzie nam potrzebny do podsmażenia
kiełbasyKiełbasę kroimy na półplasterki i podsmażamy na tłuszczu z
boczku. Całość, wraz z tłuszczem, przekładamy do warzywDolewamy
wodę 1 cm nad składnikami, przyprawiamy i dusimy na małym ogniu aż wszystkie warzywa będą miękkieJa podaję z
kajzerką
Smacznego :)