Wykonanie
Dobre bo słodkie:)Ciasto robi się tak samo jak na
drożdżowe, niestaranne bułeczki
rabarbarowe .

Składniki:
dżem truskawkowy - słoik 240 gramowy300 gramów
mąki pszennej100 ml
mleka15 gramów
drożdży4 łyżeczki
cukru 1
jajko30 gramów
masła200 ml
olejucukier puder do posypania
Drożdże wymieszać z
cukrem aż będą płynne. Potrwa to ok. 1-2 minutDo miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto razem z rozrobionymi
drożdżami i wymieszaćOdstawić na 30 minut do wyrośnięcia przykrywając ściereczkąNastawić piekarnik na 180 st. C (mój z termoobiegiem)Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować w prostokąt, posmarować
dżemem i zwinąć dłuższym
bokiem w rulonPiec ok. 30 minutPo upieczeniu wyjąć z piekarnika, poczekać aż trochę przestygnie i pokroić w
ciasteczkaPosypać
cukrem pudremSmacznego :)