ßßß
Zaparzamy kawę, wlewamy do głębokiego talerza. Odstawiamy do ostygnięcia. Owoce opłukujemy.Żółtka wkładamy do szklanej miski, przesiewamy cukier puder i ubijamy mikserem na puszystą, jasną masę. Zmniejszamy obroty do średnich i stopniowo po 1 łyżce dodajemy ser mascarpone cały czas ubijając. Finalnie powinniśmy otrzymać puszystą, gęstą i jasną masę.Biszkopty namaczamy w kawie, zanurzając je na chwilę po około 3 sekundy z każdej strony. Układamy na dnie przeźroczystego(wykorzystać połowę biszkoptów). Przykrywamy połową kremu i posypujemy połową owoców. Układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 - 3 godziny do schłodzenia. Przed podaniem posypujemy kakao, owocami i posypujemy cukrem pudrem.Przepis na klasyczne TIRAMISU znajdziecie tu . A jeśli jesteście ciekawi jakie jeszcze inne zastosowanie w kuchni może mieć mascarpone, to przeczytacie o tym w tym poście .