Wykonanie
Krótko i na temat... najlepszy deser pod słońcem.Lekki, słodki, delikatnie
alkoholowy, z uprażonymi
migdałami i delikatnym aromatem
kawy.Mniam....A pod przepisem mały dodatek muzyczny dla Was :)


Składniki:4
żółtka100 g
cukru pudru2 łyżki
amaretto500 g
serka mascarpone4 łyżki
kawy espresso lub rozpuszczalnej
kakaobiszkoptymigdały

Sposób przygotowania: w misce za pomocą trzepaczki łączymy
żółtka wraz z
cukrem pudrem do uzyskania jednolitej masypowoli dokładamy po łyżce
serka mascarpone, ciągle mieszającnastępnie dodajemy 2 łyżki
amaretto i wszystkie składniki mieszamy około 5 minut (masa musi być jednolita, bez grudek) w głębokim naczyniu zalewamy
kawę i moczymy w niej każdego
biszkopta, tak aby był wilgotny ale się nie rozpadałpołowę
biszkoptów układamy na sam dół miski tworząc pierwszą warstwę naszego deserunastępnie przekładamy na to połowę naszej masy
mascarpone i posypujemy delikatnie
kakaoteraz kolejna porcja namoczonych
biszkoptów i reszta masy
mascarponewierzch posypujemy obficie
kakao i posypujemy uprażonymi na suchej patelni
migdałami obranymi ze skórkiprzed podaniem schłodzić
