ßßß

Składniki:4 żółtka100 g cukru pudru2 łyżki amaretto500 g serka mascarpone4 łyżki kawy espresso lub rozpuszczalnejkakaobiszkoptymigdały
Sposób przygotowania: w misce za pomocą trzepaczki łączymy żółtka wraz z cukrem pudrem do uzyskania jednolitej masypowoli dokładamy po łyżce serka mascarpone, ciągle mieszającnastępnie dodajemy 2 łyżki amaretto i wszystkie składniki mieszamy około 5 minut (masa musi być jednolita, bez grudek) w głębokim naczyniu zalewamy kawę i moczymy w niej każdego biszkopta, tak aby był wilgotny ale się nie rozpadałpołowę biszkoptów układamy na sam dół miski tworząc pierwszą warstwę naszego deserunastępnie przekładamy na to połowę naszej masy mascarpone i posypujemy delikatnie kakaoteraz kolejna porcja namoczonych biszkoptów i reszta masy mascarponewierzch posypujemy obficie kakao i posypujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami obranymi ze skórkiprzed podaniem schłodzić