Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegofilet wędzonego jesiotra 100 gramów
ogórki konserwowe 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
rzepa biała 0,5 sztuk
kiełki soi 25 gramów
woda 1 szklanek
ocet ryżowy 2 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Świerze warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki i namoczyć w wodzie z kostkami
lodu, aby warzywa były chrupiące, odsączyć i zamarynować w marynacie ( ok. 15 minut).Marynata: do szklanki
wody dodać
ocet ryżowy,
cukier i
sól ( ma
mieć słodko-kwaśny smak).Wędzonego jesiotra pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu. Zamarynowane warzywa ułożyć na środku talerza. danie ozdobić
ogórkami i
kiełkami soi.Uwagi:Jesiotra można zastąpić
wędzonym łososiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: