ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z wędzonego jesiotra

Carpaccio z wędzonego jesiotra

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
filet wędzonego jesiotra 100 gramów
ogórki konserwowe 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
rzepa biała 0,5 sztuk
kiełki soi 25 gramów
woda 1 szklanek
ocet ryżowy 2 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Świerze warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki i namoczyć w wodzie z kostkami lodu, aby warzywa były chrupiące, odsączyć i zamarynować w marynacie ( ok. 15 minut).
Marynata: do szklanki wody dodać ocet ryżowy, cukier i sól ( ma mieć słodko-kwaśny smak).
Wędzonego jesiotra pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu. Zamarynowane warzywa ułożyć na środku talerza. danie ozdobić ogórkami i kiełkami soi.
Uwagi:
Jesiotra można zastąpić wędzonym łososiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4479/Carpaccio-z-wedzonego-jesiotra