ßßß
Składniki :buraczki czerwone małeZalewa :6 szklanek wody1 szklanka i 125 ml octu1 szklanka i 125 ml cukru1 i 1/2 łyżki soliOpis wykonania :1. Buraczki ilość zależy od was :) gotujemy, aż będą miękkie( ale nie za bardzo ), odcedzamy i zalewamy zimną wodą zostawiamy na jakiś czas. Obieramy.2. Przygotowujemy zalewę, wszystko razem łączymy i gotujemy do wrzenia.3. Buraczki układamy ciasno w słoikach zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy w gorącej wodzie ok. 15 minut.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy