Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
jajka 2 sztuk
woda według uznania
olej według uznania
dżem według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać i wymieszać z masą jajeczną. Dodawać
wodę do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej
śmietany. Gęstość ciasta regulować
mąką i
wodą. Może być i tak że należy dodać więcej
mąki.Smażyć na
oleju. Podawać z dodatkiem
dżemu, powideł.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajKomentarze:Autor: Zofia59Data: 2012-01-03jeszcze nie robilam z dodatkiem
oleju-nie
beda za twarde?Autor: onerData: 2010-10-29no całkiem smaczne ja to przewaznie na kolacje sobie robie mmmAutor: diablik9Data: 2009-12-23jest bardzo dobre smacznegoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: