Wykonanie
PleśniakMoże i nazwa nie zachęcająca ale ciasto jest tak pyszne, że znika od razu ze stołu ;)Składniki:

2 szklanki
mąki1szklanka
cukru4
jajka1 kostka
masła1/2 słoika
marmolady(lepsza niezbyt słodka)1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1 i pół łyżki
kakaoMąkę z proszkiem usiekać z
żółtkami i
masłem. Wyrobione ciasto podzielić na trzy części.Do jednej dodać
kakao. Drugim kawałkiem wyłożyć dno formy i posmarować ją
marmoladą, a na nią posypać Kruszonkę z ciemnego ciasta. Ubić
białka z
cukrem i wyłożyć na warstwę ciemnej kruszonki. Wierzch posypać kruszonką jasną.Piec ok 45-50 minut.Porady: Zamiast
marmolady możemy dać do ciasta odmrożone
truskawki albo świeże.Smacznego :)