Wykonanie
Hej! Dziś mam dla Was przepis na proste i szybkie
ciasteczka czekoladowe. Są delikatne, chrupiące i aromatyczne. Zrobicie je w kilka minut z najprostszych składników!składniki na ok. 30 sztuk:240 g
mąki250 g
masła250 g
cukru70 g
kakao1
jajko1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMąkę połączyć z
proszkiem do pieczenia i
kakao.
Masło utrzeć z
cukrem na gładką, jasną masę. Następnie dodać
jajko i dobrze wymieszać. Do masy
maślanej dodawać stopniowo mieszankę.
mąki kakao i
proszku do pieczenia. W dłoniach formować niewielkie kulki i lekko spłaszczać środkiem dłoni, tak aby powstało delikatne wybrzuszenie.
Ciastka układać na blachę piekarnika przykrytej papierem do pieczenia w odstępach ok. 5 cm. Piec w 180 º C przez ok. 15-18 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.Smacznego! :)