Wykonanie

Ciasto :1 3/4 szklanki
mąki1/2 łyżeczki
soli1/2 szklanki
cukru pudru150 g schłodzonego
masła1
jajkoWszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy . Ciasto zagniatamy w kulkę i chłodzimy w lodówce ok 1/2 godziny . Blaszkę do tarty smarujemy
masłem i posypujemy
bułka tartą . Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto i wykładamy na blaszkę . Nakłuwamy środek widelcem . Piekarnik nagrzewamy do 200 C .

Ciasto wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy
fasolą ,
grochem lub
ryżem i pieczemy ok 20 min . Po tym czasie zdejmujemy papier , zmniejszamy temp. do 175 C i podpiekamy jeszcze ok 5 min. Pamiętajmy , że ciasto nie może być zbyt mocno spieczone , po wystygnięciu jeszcze stwardnieje .

Krem Lemon
Curd :Przepis znajdziecie tutajKiedy ciasto ostygnie delikatnie wysuwamy je z foremki i układamy na talerzu . Nakładamy krem na ciasto i dekorujemy
owocami , posypujemy delikatnie
cukrem pudrem .