Wykonanie

Idealne do
herbaty. Pozwalają na wiele modyfikacji- w okresie świątecznym można dodać do nich
przyprawę korzenną czy
cynamon. Stwarzają dużo możliwości w kwestii dekorowania, choć u nas w domu największą popularnością cieszą się te "naturalne". W zamkniętym pojemniku można je przechowywać 2-3 tygodnie.SKŁADNIKI:500g
mąki pszennej150g zimnego
masła175g
cukru2
jajka1
żółtko1 małe opakowanie
proszku do pieczenia (na 0.5kg
mąki)1/2 łyżeczki
sodyUtrzeć
jajka i
żółtko z
cukrem. Dodać
masło, a następnie
mąkę wymieszaną z
sodą i
proszkiem do pieczenia. Odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Po wyjęciu wałkować na grubość około 0.5cm i wycinać dowolne kształty.Piec w temperaturze 180C (z termoobiegiem) około 10 minut (aż będą lekko brązowe na brzegach).Smacznego :)
