ßßß
Cookit - przepis na Krem do tortu mali-bu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krem do tortu mali-bu
Składniki
Śmietana
Cukier puder
Żelatyna
Cytryna
Likier
Wykonanie
Składniki;
1 litr
śmietany
301/2 szklanki
cukru pudru
4 płaskie łyżeczki
żelatyny
sok z połowy
cytryny
100 ml
likieru
mali-bu
Śmietanę
ubić, dodać
cukier puder
,sok z połowy
cytryny
, rozpuszczoną w 1/4 szklanki
wody
chłodną
żelatynę
oraz
likier
.Dodając płynne składniki cały czas ubijamy
śmietanę
mikserem.
Cukier
dodajemy pod koniec ubijania
śmietany
.Zbyt duża ilość
cukru
spowoduje że
śmietana
straci delikatność.Do ubijania należy
śmietanę
mocno schłodzić.Do dekoracji
tortu
użyłam białej startej
czekolady
i
wiśnie
koktajlowe. Można też wykorzystać
wiórki kokosowe
i
poziomki
.Smacznego
Źródło:
http://dag5992.blogspot.com/2013/09/krem-do-tortu-mali-bu.html
Przepisy powiązane
Galaretkowy torcik doskonały na przyjęcie.
Galaretkowy torcik doskonały na przyjęcie.
Galaretkowy torcik doskonały na przyjęcie.
Galaretkowy torcik doskonały na przyjęcie.
Galaretkowy torcik doskonały na przyjęcie.
Składniki powiązane (0)