Wykonanie
Mniam, mniam - dawno nie
jadłam tak pysznego a zarazem zdrowego deseru :) Bardzo spodobał mi się pomysł wykorzystania
kaszy jaglanej w deserze i cieszę się, że mogłam wykorzystać jedne z moich ulubionych
owoców:
maliny i
jagody. Całość jest zrobiona na
mleku roślinnym więc jest całkowicie wege :)Przepis pochodzi ze strony Biblia Smaków, którą niedawno odkryłam i już wiem, że na pewno skorzystam z niejednej receptury tam zamieszczonej.Składniki:szklanka
malinszklanka
jagód8 czubatych łyżek ugotowanej
kaszy jaglanejszklanka
mleka roślinnego2 łyżki
mioduPracę zaczynamy od ugotowania
kaszy jaglanej i przestudzenia jej. Wszystkie składniki oprócz
owoców dzielimy na pół i robimy dwa oddzielne
szejki. Ja najpierw zrobiłam
jagodowy: wrzucamy do blendera szklankę
jagód, wsypujemy 4 czubate łyżki
kaszy jaglanej, dodajemy łyżkę
miodu i wlewamy
mleko. Blendujemy wszystko na gładką masę i przelewamy do szklanek do połowy ich wysokości. Czyścimy blender i robimy drugiego szejka z
malin w dokładnie taki sam sposób. Zapełniamy nim drugą połowę szklanek. Możemy ozdobić świeżymi
owocami. Smacznego! :)