ßßß

Mniam, mniam - dawno nie jadłam tak pysznego a zarazem zdrowego deseru :) Bardzo spodobał mi się pomysł wykorzystania kaszy jaglanej w deserze i cieszę się, że mogłam wykorzystać jedne z moich ulubionych owoców: maliny i jagody. Całość jest zrobiona na mleku roślinnym więc jest całkowicie wege :)Przepis pochodzi ze strony Biblia Smaków, którą niedawno odkryłam i już wiem, że na pewno skorzystam z niejednej receptury tam zamieszczonej.Składniki:szklanka malinszklanka jagód8 czubatych łyżek ugotowanej kaszy jaglanejszklanka mleka roślinnego2 łyżki mioduPracę zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej i przestudzenia jej. Wszystkie składniki oprócz owoców dzielimy na pół i robimy dwa oddzielne szejki. Ja najpierw zrobiłam jagodowy: wrzucamy do blendera szklankę jagód, wsypujemy 4 czubate łyżki kaszy jaglanej, dodajemy łyżkę miodu i wlewamy mleko. Blendujemy wszystko na gładką masę i przelewamy do szklanek do połowy ich wysokości. Czyścimy blender i robimy drugiego szejka z malin w dokładnie taki sam sposób. Zapełniamy nim drugą połowę szklanek. Możemy ozdobić świeżymi owocami. Smacznego! :)