Zdrowe i lekkie śniadanie z dużą ilością owoców, zjadane na dworze. Tak lubię. Na spokojnie, z książką w ręku, w porannym słońcu. Kasza jaglana i kisiel, którego niby wychodzi za dużo, ale raczej nie będzie z tym kłopotu.Składniki:250 ml mleka lub wody50 g kaszy jaglanej1 łyżeczka mąki ziemniaczanejPół szklanki wodyGarść malinPół szklanki jagód1 łyżka cukruWykonanie:Kaszę opłukać a następnie uprażyć w garnku, aż zacznie pachnieć orzechowo. Wlać mleko lub wodę, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 – 20 minut często mieszając. W międzyczasie przygotować kisiel. Jagody i maliny zasypać w garnuszku cukrem. Wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do garnuszka z owocami. Gotować przez kilka minut. Ugotowaną kaszę przełożyć do miski i polać przestudzonym kisielem.