Wykonanie
Bardzo lubię
szpinak...dzisiaj proponuję go w połączeniu z
makaronem i
boczkiem. Proste w przygotowaniu danie i bardzo smaczne.
Składniki:500 g spaghetti (u mnie pełnoziarnisty
makaron),1 duża
cebula,250 g
boczku pokrojonego w kostkę,600 g
mrożonego szpinaku,100 ml
śmietany (np 12%),3 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę,
sól,
pieprz do smaku,
Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu.W międzyczasie usmaż
boczek aż będzie chrupiący i przełóż na talerz . Wrzuć do garnka
mrożony szpinak, dodaj do niego
cebulę drobno posiekaną i gotuj aż się rozmrozi i odparuje
wodę. Dodaj
śmietanę,
czosnek i dopraw do smaku
solą i
pieprzemDodaj sos
szpinakowy oraz
boczek do
makaronu, wymieszaj spaghetti.Podaj od razu, smacznego :)