Wykonanie
Mam dla was kolejny przepis na panierkę do kotletów :) pomysłów ostatnio mi nie brakuje, ale czau na ich zrealizowanie...no cóż takie życie.Tym razem coś dla miłośników
musztardy, choć za nią nie przepadam kotlety bardzo mi smakowały.Zapraszam :)
Składniki:100 ml
jogurtu naturalnego,4 łyżki
musztardy,3 łyżki
mąki,
bułka tarta do panierowania,
olej rzepakowy do smażenia,
Kotlety rozbij cienko, oprósz
solą i
pieprzem.
Panieruj w
mące- strzepując jej nadmiar.
W miseczce wymieszaj
jogurt z
musztardą.Zanurzaj w mieszance
jogurtu i
musztardy, następnie panieruj w
bułce tartej. Od razu radzę wam-lepiej smarować kotlety mieszanką
musztardową przy pomocy pędzelka, przy zanurzaniu kotletów w "
masie" czasem za dużo się jej nabiera.
Smaż na złotobrązowy kolor.
Smacznego :)