Wykonanie
Kolejne wydanie zaległego wielkanocnego menu.I tak samo jak w przypadku babki: nie jest to ciasto "jednej okazji".Niewyobrażalnie słodkie, jeden kawałek to zapotrzebowanie na
cukier na cały dzień.Ale również niepojęcie pyszny.Koniecznie dodajcie do swoich książek kucharskich.

//: sernik z
serka kremowego z
masłem orzechowym i masą kajmakową z
migdałami(przepis inspiracją: tego przepisu)CIASTOopakowanie
biszkoptów,
herbatników itp.100g
masła roztopionego100g
masła orzechowegoMASA800g
serka kremowego (President, Philadelphia itp.)200 ml
śmietany 18%opakowanie masła
orzechowego (tj. ponad 300g)kila łyżek
cukru (tu: brązowy)4
jajaPOLEWApuszka masy kajmakowej
migdały
CIASTOskładniki wymieszaj łyżką,
łopatką lub palcamiprzełóż do tortownicy i ugniećMASAskładniki wyłóż do miski i wymieszaj mikseremprzełóż na spód (tak, nieprzypieczony)piecz w 170 stopniach ok półtorej godziny (zrobiłam jak w oryginale- położyłam naczynie żaroodporne z
wodą pod piekący się sernik)POLEWAmasą podgrzać, np w mikrofali albo nawet na kaloryferzewyłożyć na OSTUDZONY sernik i rozsmarować na wierzch pokruszyć
migdaływłożyć do lodówki na noc, lub conajmniej na 2 godziny


Organizator: quchniawege