ßßß
Pozorne lecz bardzo smaczne i syte danie.Na pewno posmakuje nie tylko fanom serów pleśniowych.Warto spróbować! :)Składniki:1 pierś z kurczaka1 cebula, posiekana w kostkę600 g pieczarek, umytych, obranych i pokrojonych w plasterki200 g śmietany 18%250 g sera pleśniowego camembert2 łyżki mąki pszennej40 g masłasól i pieprzprzyprawa uniwersalna np. vegeta1 op. makaronu (np. tagliatelle, rurki, świderki)Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy cebulę i dusimy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszając do momentu aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.Smacznego!