Wykonanie

Pyszna i łatwa w wykonaniu rolada, wyszperana u
Anyżkowo,przypominająca w smaku znany nam batonik
kokosowy :)Składniki na
biszkopt:4
jajka3/4 szkl.
cukru1/2 szkl.
mąki60 g stopionego
masła lub
oleju3 łyżki gorzkiego
kakaoBiałka oddzielić od
żółtek.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty
soli. Pod koniec ubijania należy stopniowo dodawać
cukier. Ciągle trzepiąc dodawać po jednym
żółtku. Dodać
masło i zmiksować. Wsypać przesianą
mąkę z
kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 15 min. w temp. 180 st.C.
Biszkopt zwinąć w roladę wraz ze ściereczką i pozostawić do ostygnięcia.Składniki na krem
kokosowy :3 szkl.
mleka1/4 szkl.
cukru1
budyń śmietankowy200 g
masła200 g
wiórków kokosowychW garnku zagotować 2,5 szkl.
mleka, wsypać
cukier i wiórki. Gotować 10 minut. Dodać pokrojone
masło i wymieszać. W reszcie
mleka wymieszać
budyń i dodać do gorącej masy kokosowej. Podgrzewać aż do zgęstnienia. Ostudzoną masą posmarować
biszkopt.Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce min. 3 godz.Smacznego!